Muziekvereniging Concordia bestaat al sinds 1898. Er is toen voor de passende naam "Concordia" gekozen, wat voor "eendracht" staat. Van origine was Concordia een fanfareorkest, maar wegens bezettingsproblemen is in 1982 gekozen voor de omschakeling naar harmonieorkest. Dit gaf Concordia de mogelijkheid om onder andere de fluit, de hobo, de fagot en de klarinet toe te voegen aan de orkestbezetting. Een aantal jaren later in 1994 is ook de keuze gemaakt om als orkest niet meer te marcheren, dat wil zeggen dat alle concerten zittend gegeven worden.

Jaarlijks geeft het harmonieorkest diverse (vaste) concerten zoals, het Duoconcert, Midzomerconcert, Klassiek concert, Kerstconcert, Nieuwjaarsconcert en muzikale optredens tijdens Koninginnedag, Dodenherdenking en de Waddinxveense braderie. Ook worden er zo nu en dan concoursen en/of festivals bezocht om het niveau van de vereniging te peilen.

Kerstconcert 2008

Het orkest tijdens het kerstconcert in 2008.

Het harmonieorkest presenteert zichzelf in een verenigingsuniform. Dit uniform bestaat uit een zwarte broek, een bordeaux rood jasje, een apart hesje en bijbehorende strik. De leden moeten zelf zorgen voor zwarte schoenen en sokken en een wit overhemd.

Het harmonieorkest heeft een uitgebreide bezetting. Er zijn drie hoofdgroepen binnen het orkest; de houtblazers, de koperblazers en het slagwerk. Op de pagina Vacatures is te zien welke instrumenten we te kort hebben. Uiteraard zijn alle nieuwe muzikanten welkom!

Om deze concerten goed te laten klinken repeteert het harmonieorkest iedere donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in de “Hoge Noot” aan de J.W. Frisoweg 1a te Waddinxveen. Daarnaast organiseert het orkest ook een aantal extra studiedagen op vooraf vastgestelde zaterdagen. Op deze manier kunnen stukken extra worden uitgewerkt.

Heeft u interesse? Voor meer informatie kunt u de brochure downloaden, langskomen tijdens de repetitie of contact opnemen met het bestuur. Zie adressen.